perjantai 28. huhtikuuta 2017

Suomalaisia LinkedIn käyttäjiä pian miljoona

Suomalaisia LinkedIn käyttäjiä on tällä hetkellä noin 998.000 ja #lainetom arveli LinkedIn ja Social Selling webinaariossa, että miljoonan raja rikkoontuu parin viikon sisällä. Tämä on noin 18 % suomalaisista. Globaalisti 500 miljoonan käyttäjän raja meni rikki tällä viikolla.

Tyypillinen suomalainen LinkedIn käyttäjä on 40 vuotias mies, joka työskentelee ICT alan myyntitehtävissä. Muihin pohjoismaihin verrattuna jäämme selvästi jälkeen käyttäjämäärissä. Ruotsissa käyttäjiä on 2,9 milj (29%), Norjassa 1,7 milj. (32,5%) ja Tanskassa 2,2 milj. (37%).  Meillä LinkedIn on koettu lähinnä B2B kanavana, mistä Laine oli vahvasti eri mieltä. Päivittäisiä aktiivikäyttäjiä Suomessa on noin 100.000, mikä tekee kanavasta merkityksellisen niin markkinoinnin, myynnin kuin rekrytoinnin näkökulmasta myös B2C sektorilla.

Mikä tekee miljoonan käyttäjän rajasta merkityksellisen, on se, että LinkedIn on yleensä pian sen jälkeen julkaissut kansallisen version. Avainsanat ja haut tulevat muuttumaan jonkinverran, mutta muutos on hidasta. Suomenkielisiä hakuja hankaloittaa kielemme eri sijamuodot. Käyttäjien skaala laajenee kun mukaan tulee enemmän 'perusammatteja'. LinkedIn koetaan tällä hetkellä asiantuntijoiden, korkeasti koulutettujen rekrytointikanavana. Monen vuoden ajan noin 100.000 suomalaista on liittynyt LinkedIniin. Tämä tulee todennäköisesti kasvamaan suomalaisen version myötä.

On mielenkiintoista nähdä, milloin saamme uuden version ja miten se tulee vaikuttamaan LinkedInin käyttöön Suomessa.

(Tom Laine 28.4.2017 webinaari "LinkedIn ja Social Selling")

3 kommenttia:

  1. Onpa Suomessa prosentuaalisesti vaatimaton määrä LinkedIn-käyttäjiä muihin pohjoismaihin verrattu. Mistähän tämä mahtaa johtua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomenkin käyttäjien määrä tulee tod.näk. kasvamaan reilusti suomenkielisen version myötä. LinkedInin mielikuva muuttuu samalla vain korkean tason ammattilaisten leikkikentästä laajemmaksi.

      Poista
  2. Mielenkiintoista tilastodataa. Kuinkakohan suuri osuus käyttäjistä eri maissa on aktiivisia, ja kuinka monella vain profiili, jota päivitetään jos muistetaan?

    VastaaPoista