lauantai 15. huhtikuuta 2017

Rykrytoinnista somessa

Kansallinen rekrytointitutkimus 2016


Duunitori toteuttaa vuosittain Kansallisen rekrytointitutkimuksen, mikä selvittää rekrytoinnin tilaa ja trendejä Suomessa. Sen mukaan vuonna 2016 24 % rekrytoijista sai 10-19 vastausta ja 33 % teki viisi haastattelua. Lähes kaikki rekrytoijat (88 %) sai 10-99 vastausta. Rekrytointi kesti keskimäärin 2 kk. Edellisiä lukuja mielenkiintoisempaa on kuitenkin rekrytointiin vaikuttavat hakijan ominaisuudet.

Tärkein tekijä rekrytoinnissa on hakijan motivaatio työtehtävää kohtaan ja seuraavana persoonan sopivuus tiimiin sekä luonnetyypin sopivuus tehtävään. Taidot, työkokemus ja koulutus tulivat vasta näiden jälkeen.


LinkedIn on tärkein rekrytointikanava. Se on kasvattanut suosiotaan ohi Oikotien, Monsterin ja Duunitorin. Vastaajista lähes 80 % pitää sitä erittäin tärkeänä, tärkeänä tai melko tärkeänä. Maksuttomista rekrytointikavista omat kotisivut ja henkilöstön kontaktit ovat lisänneet suosiota eniten vuodesta 2015.

Facebookia, Twitteriä ja Instagramia käytetään myös rekrytoinnissa, mutta niiden suosio on selkeästi LinkedIn'ä alhaisempi.



Työnantajat kokevat hyvän työnantajakuvan olevan ratkaisevaa rykrytoinnin onnistumisessa. Kohdennettu ilmoittelu somessa lisääntyy sekä digitaalisten sisältöjen käyttö yleistyy. Tärkeäksi nousee ymmärrys, mitä kanavia käyttämällä tavoitetaan tehtävään sopivat kandidaatit. Ketteryys ja nopeus ovat trendejä työnhaussakin!

Websta parantaa Instagramin hakuominaisuuksia 


Instagramissa on huonot hakuominaisuudet, mutta niitä voidaan parantaa huomattavasti Websta.me sovelluksella. Ilman Instan tunnuksia ei kuitenkaan pääse pitkälle. Edellisessä blogissa tuskailin kun en saanut perustettua Instan tiliä. Nyt menin pitkän kaavan mukaan ja perustin ensin uuden sähköpostitilin. Tälle neitseelliselle tilille onnistuin luomaan Instan tilin ja sitä kautta webstan tilin. Koskakohan on mahdollista käyttää yhtä profiilia / tiliä joka paikassa?

Rekryilmoitus postataan valituille some kanaville


Avasin siis Websta.me'n ja laitoin hakukriteeriksi #rekry. Sillä löytyi yli 4.000 postausta. Muita hyviä tägejä ovat #rekrytointi ja #duunit. Näitä kannattaa käyttää omissa postauksissakin. Esimerkiksi #työ on huono.

Ilmoituksista löytyi HRS Advisorsin pari päivää sitten laittama Digital Marketing Specialist haku. Heidän asiakkaansa Takeda hakee digitalmarketingspecialistia joukkoonsa vastaamaan digitaalisen markkinoinnin käytännön toteutuksesta Suomessa. Ilmoituksessa on linkki tekstin mukaan yrityksen sivulle, mutta se vei jonnekin aivan muualle. Instagramin linkki toimi. Lisäksi löysin saman ilmoituksen yrityksen kotisivulta, FB sivustolta sekä Advisorin omistajan Pia Paavilaisen postauksen LinkedInissä. Twitteristä en löytänyt yrityksen tägillä mitään.

HRS Advisors on rekrytointiyritys. He käyttävät lähes kaikkia some kanavia ainakin tässä digitaalisuuteen liittyvässä haussa. Ilmoituskanavia ovat kotisivut, Facebookin, LinkedInin, Instagram ja Websta.

 

Oma työnhaku

Näin laskana työnhakijana voin vain todeta, että on aika ottaa itseäni niskasta kiinni ja päivittää someprofiilini digikauteen. Ajatus 'astua' esiin on sekä innostava että pelottava.  Hyvä someprofiili kun on fokusoitu, helppotajuinen, selkeä sekä tuo osaamista ja etenkin persoonaa esille. Mukaan tarvitaan visuaalista sisältöä. Facebookin haluan säilyttää vapaa-ajan ympyröihin, mutta LinkedInin potentiaali työkäyttöön on lapsen kengissä. Kerron seuraavassa blogissa, kuinka LinkedIn projektini lähtee käyntiin.


4 kommenttia:

  1. Luettuani tuon kirjoituksesi totesin, että pitäisi itsekin laittaa oma someprofiili nykyaikaa vastaavaksi.
    Tuota Linkediniä olen jo pidemmän aikaa tuumaillut, mutta eipähän ole suoraan sanottuna saanut aikaiseksi. Lisätään siis kevään to do -listaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uranosteella on hyviä webnaareja ladattavana osoitteessa http://uranoste.fi/webinaarien-tallennekirjasto/
      Suosittelen!

      Poista
  2. Oikein hieno postaus jälleen! Kannattaa muistaa, että Haaga-Heliassa Pasilan kampuksella on Urapiste, josta saa apua niin cv:n päivittämiseen kuin LinkedIn-profiilin fiksaamiseenkin. Palvelua on kovasti kehuttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos muistutuksesta! Sopivien sanojen löytäminen tuottaa itselleni tuskaa, ehkä Urapisteestä saisi siihenkin hieman apuja.

      Poista