lauantai 8. huhtikuuta 2017

Paras some kampanja vuonna 2017

GrandOne 2017 Gaalassa 6.4. julkistettiin  digitaalisen markkinoinnin Suomen parhaimmisto. Paras sosiaalisen median kampanja -arvosanan sai Jouluateria kodittomille -kampanja. Viikkoa ennen joulua 2016 mainostoimisto Bob the Robot ja ruokalähettipalvelu Wolt yhdistivät voimansa mahdollistaakseen jouluruoat mahdollisimman monelle kodittomalle. Kampanjan ansioista Vailla vakinaista asuntoa ry (VVA) onnistui keräämään 75000€ - siis 15000 lahjoitettua ateriaa. Lahjoitetuilla aterioilla VVA pystyy tarjoamaan asiakkailleen lämpimän aterian viisi kertaa viikossa, jouluun 2018 saakka. Siis kahden vuoden ajan.

Hyväntekeväisyyskampanjassa Woltiin perustettiin uusi ravintola, jossa ihmiset pystyivät tekemään pienen lahjoituksen, joka tuntui suurelta: ravintolasta pystyi ostamaan kodittomalle yli 20 euron arvoisen jouluaterian vain viidellä eurolla. Hinnan teki mahdolliseksi Saarioisen, Vaasanin ja Raision osallistuminen talkoisiin.

Itse en nähnyt kampanjaa somessa, mutta noin puoli miljoonaa muuta FB:n käyttäjää kyllä. Uskomaton lopputulos ilman maksettua mediaa!

4 kommenttia:

  1. Ihan huikea juttu, meni palkinto oikeaan osoitteeseen! Olin itsekin päättänyt kertoa omassa blogissani muutamasta hyväntekeväisyysjutusta, jotka on pyöritetty somessa. Somen etu on se, että sana asioista leviää nopeasti ja helposti. Oli kiva, että toit tämän jutun esille täällä!

    VastaaPoista
  2. Aika huikeata tosiaan.

    Jos olisi tuollaisesta kampanjasta tienyt olisi itsekin voinut osallistua.. Eli kaikenlaista sitä missaa, kun somea aktiivisesti dissaa.

    Itselle koko kampanja ja tuo palkintogaala olivat uusia tuttavuuksia, mutta nähtävästi koko ajan oppii uutta tällä kurssilla, ja parasta mielestäni se, että tulee tietoiseksi sellaisista asioista, joista itse ei ole kiinnostunut ja siksi ei hae niistä tietoa.

    VastaaPoista
  3. Vivi postasi omassa blogissaan hyvän videon somen valikoivasta informaatiosta. Some kanavat tuottavat meille näennäisesti tietoa kaikesta, mutta tosiasiassa näkemämme tiedot ovat valittuja juuri meille. Kannattaa katsoa.
    https://youtu.be/B8ofWFx525s

    VastaaPoista